W 2019 roku na zlecenie Polskiej Izby Mleka zrealizowaliśmy cykl czterech konferencji pt. „Fakty i mity o mleku” mających na celu promocję mleka i jego przetworów m.in. wśród młodzieży szkolnej kształcącej się w szkołach gastronomicznych i ich nauczycieli, blogerów kulinarnych, mediów lokalnych z zakresu zdrowego odżywiania czy słuchaczy uniwersytetów trzeciego wieku. Konferencje odbyły się w czterech polskich miastach – Poznaniu, Łodzi, Gdańsku i Wrocławiu. Uczestniczyło w nich prawie 600 osób.
Każda z konferencji składała się z trzech bloków – prezentacji lekarza i dietetyka nt. nabiału, panelu dyskusyjnego z prelegentami oraz praktycznych warsztatów kulinarnych z dietetykiem. Podczas warsztatów uczestnicy pod czujnym okiem prowadzącej przygotowywali jogurtowy pudding chia, placuszki na bazie kefiru oraz sałatki z jogurtowymi sosami. Dostępny był także mleczny catering, w ramach którego zaserwowaliśmy różne rodzaje mleka, jogurtów, kefirów i serów.