25 maja 2012 roku odbyła się I edycja Nocy Restauracji, której byliśmy pomysłodawcą i organizatorem. Było to wyjątkowe wydarzenie, podczas którego klienci 40 lokali z Poznania, Białegostoku i Gdyni mogli zasmakować wyjątkowych, bo przygotowanych specjalnie na ten wieczór, nocnych dań. W menu można było znaleźć m.in. takie rarytasy jak: czarne tagliatelle, nocne pierogi czy płonące polędwiczki z kurczaka. Wydarzenie uświetniły interaktywne pokazy kulinarne przeprowadzone przez szefów kuchni oraz muzyczne występy na żywo.

 

Event cieszył się ogromnym zainteresowaniem, zarówno ze strony konsumentów jak również mediów. W niektórych restauracjach napływ klientów był tak ogromny, że zabrakło podstawowych produktów, np. ryżu w lokalu serwującym sushi! O Nocy Restauracji pisały m.in. poczytne dzienniki, takie jak Gazeta Wyborcza, Rzeczpospolita i Fakt, a także media branżowe i regionalne. Intensywnie pracujemy, aby NOC RESTAURACJI 2013 była powtórką tegorocznego sukcesu.

 

Więcej szczegółów na: www.nocrestauracji.pl oraz www.facebook.com/NocRestauracji.