Pod koniec 2017 roku na zlecenie Urzędu Marszałkowskiego Województwa Podlaskiego zrealizowaliśmy wycieczkę studyjną dla przedstawicieli mediów i blogerów kulinarnych. Głównym celem wyjazdu było spotkanie z lokalnymi producentami, którzy mieli okazje zaprezentować swoje produkty.
Uczestnicy mieli okazję wziąć udział w warsztatach, podczas których mieli okazję przygotować pierogi z farszem z regionalnym produktów, kartacze oraz ciasto Marcinek. Ostatnim punktem tego dnia była biesiada, na której podano m.in. kiszkę mięsną czy babkę ziemniaczaną.
Uczestnicy mieli zapewniony nocleg w malowniczo położonym domkach ośrodka Białowieskie Sioło.
Drugi dzień podzielony był na dwie części. Pierwszą z nich było zwiedzanie Muzeum Pszczelarstwa, które mieści się w Dworze Bartnika. Druga i ostatnia część to był lunch w Bojarskim Gościńcu. Podczas uczty uczestnikom podano pasztet domowy, rosół z dziczyzny i gulasz z jelenia.